Notes on Cleansing: Bioderma Sensibio, Bioderma Hydrabio, Garnier pentru ten sensibil – Review

Vinerea trecuta tineam pe blog o polologhie lunga lunga despre apele micelare (in caz ca ati ratat-o, aici o gasiti; am povestit cateva lucruri interesante acolo). Azi a venit timpul sa va si povestesc despre cateva ape micelare pe care le-am folosit eu in ultima vreme: Bioderma Sensibio, Bioderma Hydrabio si Garnier pentru ten sensibil.

notes oncleansing bioderma sensibio hydrabio garnier roz review

O sa incerc sa nu ma lungesc prea mult (totusi vorbesc de 3 produse) si o sa intru in paine cu accesabilitate si ambalaj. Apele micelare Bioderma, in special cea din gama Sensibio, se gaseste in orice farmacie (poate exagerez putin, dar in general, am vazut-o mai peste tot, ca doar e cea mai renumita apa micelara). Variantele prezentate in acest articol sunt cele travel size (100 ml) care se gasesc in Farmacia Tei la un pret de 10 lei (pe amandoua le-am primit, cea roz intr-o promotie de anul trecut la cumpararea unui produs Photoderm si pe a doua am castigat-o la un concurs pe Facebook alaturi de aceasta crema). Mai exista si variante mai mari, de 250, respectiv 500 ml.

Apa micelara Garnier pentru ten sensibil sau varianta roz, cum mai e cunoscuta,  se gaseste in general in supermarketuri, in DM etc. Aici prezenta in poze este tot o varianta travel size, de 125 de ml, avand un pret de cam 6-7 lei. Se mai gaseste intr-o varianta de 400 ml.

notes oncleansing bioderma sensibio hydrabio garnier roz review 1

Ambalajul este foarte asemanator pentru toate produsele: recipient din plastic transparent prevazut cu un orificiu de dozare bine proportionat. Nu ma deranjeaza ca ambalajul este transparent, dat fiind ca este un produs de curatare, iar produsele de curatare nu sunt menite sa faca minuni prin ingredientele lor benefice, ci doar sa demachieze tenul.

 

Bioderma Sensibio H2O

Dupa cum ziceam si in articolul precedent este prima apa micelara care a fost lansata vreodata. Este destinata tenului sensibil pentru indepartarea machiajului, atat cel al fetei cat si cel al ochilor. Lista de ingrediente se arata cam asa:

WATER (AQUA), PEG-6 CAPRYLIC/CAPRIC GLYCERIDES, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, CUCUMIS SATIVUS (CUCUMBER) FRUIT EXTRACT, PROPYLENE GLYCOL, DISODIUM EDTA, CETRIMONIUM BROMIDE,

altfel decat pe site-ul lor (sunt interschimbate doua ingrediente pe site ca si pozitie, dar nimic prea grav). Formula este una foarte buna, avand si cateva ingrediente benefice si este lipsita de parfum.

notes oncleansing bioderma sensibio hydrabio garnier roz review 2

Curata fata foarte bine, fara a fi nevoie sa trag de piele (atentie! in mod normal, discheta se uda bine, nu doar se atinge cu produs si apoi se curata zona ochilor, prin presari usoare, respectiv fata, prin miscare usoare) si fara a-mi irita ochii. Rar este nevoie sa insist cu o a doua discheta (in cazul unui machiaj foarte puternic), mai ales ca eu in general imi curat tenul cu un produs solubil in apa apoi si astfel elimin ultimele reziduri.

 

Bioderma Hydrabio H2O

Bioderma Hydrabio s-a lansat recent (anul acesta sau anul trecut parca) si este destinata pielii deshidratate si are aceeasi destinatie ca si surioara ei mai mare. Daca aruncam o privire pe lista de ingrediente de mai jos

AQUA/WATER/EAU, GLYCERIN, PEG-6 CAPRYLIC/CAPRIC GLYCERIDES, DISODIUM EDTA,  MANNITOL, XYLITOL, CETRIMONIUM BROMIDE, RHAMNOSE, NIACINAMIDE, HEXYLDECANOL, SODIUM HYDROXIDE,  PYRUS MALUS (APPLE) FRUIT EXTRACT, BRASSICA CAMPESTRIS (RAPSEED) STEROLS, TOCOPHEROL,  FRAGRANCE (PARFUM). [BI 546], observam asa :

notes oncleansing bioderma sensibio hydrabio garnier roz review 3

  • ca lista de ingrediente de pe site nu are nicio treaba cu cea de pe sticla (seamana, dar nu rasare)
  • apare ca al doilea ingredient glicerina (e un mare plus), dar si un pui de parfum la final.

Ca si senzatie, mi se pare ca curata la fel de bine ca si sora ei mai mare, are ceva mai multe ingrediente benefice (oricum acele ingrediente minunate nu prea au timp sa faca vreo mare diferenta), dar si parfum care poate fi problematic; mie personal nu mi-a cauzat nicio problema. Comparativ cu precedenta, se simte glicerina din ea: am curatat jumatate de fata cu Sensibio si jumatate cu Hydrabio si pot zice ca s-a simtit o mare diferenta cand am lasat sa se usuce apa micelara (ceea ce nu recomand deloc): jumatatea curatata cu Hydrabio m-a strans mai putin.

 

Garnier, varianta Roz

Si terminam suita de ape micelare tot cu o varianta roz, destinata tenului sensibil si uscat. Povestea de pe spatele ambalajului se poate rezuma astfel: un produs de demachierea tenului, a ochilor si a buzelor. Lista de ingrediente:

AQUA/ WATER, HEXYLENE GLYCOL, GLYCERIN, DISODIUM COCOAMPHODIACETATE, DISODIUM EDTA, POLOAXAMER 184, POLYAMINOPROPYL BIGUANIDE, este o lista mai scurta, mai simpla, cu glicerina pe post de ingredient benefic, care sa previna uscarea tenului si fara parfum.

notes oncleansing bioderma sensibio hydrabio garnier roz review 4

Curata la fel de bine ca si cele doua ape micelare Bioderma si nici nu mi-a provocat nicio neplacere in zona ochilor. Ca si efect de strangere a pielii o situez undeva intre cele doua ape prezentate mai sus, glicerina spunandu-si cuvantul aici. Este printre cele mai bune varianta mass market de ape micelare, daca nu e chiar „the one”.

Toate cele trei ape micelare mi se par foarte bune si le recomand. Faptul ca ma strange pielea daca le las sa ma usuce nu imi influenteaza decizia, dat fiind ca nu ii dau timp sa se intample asta; la fel  si cu Hydrabio care are o bulina neagra cu parfumul, dar si acolo produsul nu ramane pe fata, deci poate fi o exceptie. Momentan nu ma gandesc sa recumpar vreo apa micelara, mai am cateva pe acasa, sa vad ce le pot micelele si sa va povestesc si voua.

Ce apa micelara ati incercat si v-a placut?

 

Lasă un comentariu