Schimbari in rutina de ingrijire 2020 : Tonerul

Am mai povestit de toner si in trecut sporadic, iar in aprilie 2017 am povestit aici. Atunci am folosit tonerul de la Derma E si apoi cred ca am luat o pauza deoarece nu il mai puteam comanda, prin magazinele fizice nu gaseai prea multe variante ok.

Apoi, in feb 2018 cand a inceput nebunia cu The Ordinary, de fapt cand m-a lovit pe mine incercatul produselor lor si am inceput sa ma interesez de acid hialuronic, am aflat ca e musai sa ai o baza lichida. Si de atunci…. sa tot fie o lista lunga de ape termale si tonere care mi-au trecut prin mana.

Si nu serurile The Ordinary mi-au schimbat viata, ci youtuber-ul Gothamista cu acest video:

De ce? Apai am zis sa incerc metoda exemplificata in video si numita „7 skin method” de aplicare a tonerului. In principal aplic aceasta metoda seara, dar nu merg pana la 7 straturi subtirele, eu aplic 2-3 picaturi per strat, cam in 3 straturi. Dimineata de obicei aplic un singur strat, adeseori din produse cu pompita, peste care vin cu un ser.

Se simte diferenta? Pai cam da, s-a simtit destul de mult. Piele mai hidratata, mai elastica, nu am mai simtit nevoia de creme onctoase, grele. In schimb, pielea mea se resimte daca trece cateva zile fara o formula lichida. In serile in care vin cu BHA lichid, nu aplic toner pe fata.

Comparatic cu articolul meu de acum 3 ani, da, acum consider ca tonerul este obligatoriu pentru un ten hidratat si nu va mai disparea acest pas din rutina mea. Mai jos va las un colaj cu toate formulele lichide pe care le-am incercat in ultimul an si jumatate. Majoritatea au formule curate sau aproape curate si m-am inteles foarte bine cu ele. Am vazut o diferenta majora intre ele? Cel putin pana acum, trebuie sa recunosc ca nu am observat ceva major. Trebuie sa iau in calcul ca s-au modificat mai multe produse in rutina si nu pot da vina pe un singur produs.

syarosnotes-2020-tonere

Acum am aceste 3 produse in casa: tonerul Earth Sourced de la Paula’s Choice, Moisture Surge Face Spray de la Clinique si apa termala de la Uriage.

DSC01532

Tonerul il folosesc in aproape fiecare seara si imi place formula lui (care bonus este destul de bio, are peste 96% ingrediente naturale) dupa metoda mai sus prezentata. Sprayul il folosesc dimineata si apoi vin cu un ser peste, iar apa termala de la Uriage mai era prin casa pentru caldurile ce vor sa vina. Inainte am folosit dimieata tot o apa termala Uriage, dar am ajuns la concluzia ca nu mor dupa aceasta utilizare, era prea puternic jetul pentru adormita din mine. Din aceasta cauza am vanat sprayul de la Clinique, care nu ma multumeste ca aplicare, plus ca l-am mancat pe paine. Probabil voi ajunge sa folosesc tot un toner fara pompita dimineata. Imi imaginasem a aplicare unui produs lichid cu pompita dimineata va fi mai rapid, dar dupa indeajunse testari am ajuns la concluzia ca nu este ce imi imaginasem.

Concluzia? Va recomand sa incercati utilizarea unui toner pe termen mediu spre lung, potrivit nevoilor voastre.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s