Schimbari in rutina de ingrijire 2020 : Curatarea de dimineata

Voi face o mica serie de articole in urmatoarea perioada despre ce anume s-a mai schimbat in rutina mea si ce efect a avut acea schimbare. Dupa cum v-ati dat seama din titlu, astazi vorbim despre curatarea de dimineata.

Incerc sa imi dau seama cand s-a produs acesta schimbare si nu pot sa o plasez exact in timp, dar in mod clar are mai bine de 6 luni. Ce s-a intamplat mai exact? Am renuntat sa mai folosesc un gel de curatare in majoritatea diminetelor. In mod normal, acum, dimineata doar ma clatesc cu apa calduta.

Toata povestea a inceput in timp ce mai ascultam videouri pe youtube, mai citeam articole pe aceasta tema. Oi fi tacut eu aici, dar nu am renuntat la a ma documenta. Si am gasit la cineva ideea conform careia daca, cand ma trezesc, nu imi simt fata incarcata sau cu reziduri de la rutina de seara, sa nu imi spal fata dimineata cu gel de curatare deoarece doar cresc sansa sa o usuc sau sa o deshidratez. Ulterior, aceasta idee a tot reaparut si la alte persoane si am zis ca merita sa o am in vedere.

Eu am un ten normal spre uscat, cu o sensibilitate moderata  (sau cel putin eu asa il simt acum) si cum eram in plina expansiune a sezonului rece, am zis ca e momentul ideal de aplicare a teoriei.

Cel putin 6 luni mai tarziu, fata mea se simte ok. Da, nu a suferit asa mult in aceasta iarna, dar nici iarna aceasta nu a fost prea puternica, deci nu pot sa ii dau merite majore acestei schimbari. Dar nici nu am simtit ca tenul a avut de suferit ( ca de exemplu, sa-mi fi aparut cosuri, puncte negre, sa nu se aseze ceva bine dimineata), iar astfel am economisit niste produs, implicit bani. Per total mi-a placut si nu cred ca voi renunta prea curand la aceste obicei. Se mai intampla sa ma trezesc si sa folosesc gel de curatare daca a mai ramas ceva pe fata sau daca am transpirat peste noapte. Imi ascult din ce in ce mai mult tenul si vad ca ne prieste.

IMG_20180515_092731

 

Este posibil ca pe perioada verii sa revina gelul de curatare in rutina de dimineata, datorita secretiei  mai crescute de sebum si a transpiratiei, dar spre toamna voi reveni cu siguranta la acest ritual de dimineata.

Voi cum va curatati tenul dimineata? Ati incercat doar sa clatiti tenul cu apa calduta?

Ps: Cafeaua este nelipsita din rutina de dimineata. Si nici nu iau in calcul renuntarea la aceasta „licoare magica”! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s