Notes on Hair Removal: Si noi ce facem cu parul nedorit?

Incep o noua serie Notes on…, dar de data asta este despre epilare. Ce m-a apucat tocmai acum cu epilarea, cand vara s-a dus? Ei bine, stiu ca vara epilarea are prioritate, dar pana la urma este o actiune ce se petrece cat e anul de mare, nu? Ma tot gandesc sa incep aceasta serie de mai bine de jumatate de an, dar niciodata nu am nimerit momentul. Vreau sa ma epilez cu laser intr-un viitor nu foarte indepartat (un an, doi) si am zis ca pana reusesc sa imi impart bugetul astfel incat sa am bani de sedintele de epilare definitiva (care nu e chiar asa de definitiva) sa explorez si sa va povestesc despre metodele de epilare existente (cat mai am ce sa epilez :)) ).

Metodele de epilare se cam impart in vreo trei categorii mari:

  • epilarea ce presupune indepartarea parului de la suprafata pielii, unde includem eterna lama si crema depilatoare;
  • epilarea ce presupune smulgerea firului din radacina cu subcategoriile epilator electric, epilarea cu ceara, respectiv zahar;
  • epilarea ce presupune arderea radacinii si ale carei efecte sunt de lunga durata – IPL, laser, electroliza;

O sa zic din start ca pana acum am preferat metodele de epilare ale caror efecte se mentin pe un termen mediu (ceara, zahar), dar nu pot sa zic ca lama e sora cea urata. Este o metoda rapida, nedureroasa si la datorie oricand.

Am avut si cateva episoade mai nefericite legate de arta indepartarii parului nedorit: doua episoade de furunculoza (sora foliculitei, cu inflamatii mai mari si mai rare), ambele in zona axilei, in timpul verii, acum multi ani . Primul a fost dupa epilarea cu lama. Mai bine zis, o epilare cu lama destul de frecventa. Ma epilam o data la 3-4 zile, era o vara caniculara; asta combinat cu o imunitate slabita m-a rezolvat. Apoi am evitat cu sfintenie lama. A doua oara am avut cred in urmatoarea vara, dar dupa epilarea cu ceara, tot in urma unei perioade obositoare si implicit a unei imunitati slabite. Asadar ambele metode reusisera sa imi dea inflamatii si am devenit putin mai relaxata, mai ales cand am observat ca mai mult tine de imunitate decat orice altceva. Insa, sunt mult mai atenta sa nu pun pe pielea proaspat epilata produse cu iritanti. O sa va povestesc pe parcurs si despre produsele pe care le folosesc pentru calmarea pielii.

Incepand cu aceasta postare, o sa povestim o data pe luna despre produse destinate acestei activitati „foarte placute”, pana om epuiza tot ce e de spus. Parul meu, ala care imi face zile amare, este negru, cu o radacina destul de serioasa. Pe pielea mea alba, devine o combinatie castigatoare pentru eficienta laserului, dar pana atunci, este destul de fericit pe post de cobai pentru aceasta serie.

Ca o paranteza, vreau sa va zic ca evit pe cat posibil sa ma epilez inghinal cu lama, caci orice as face, ma irit cand imi cresc firele (in 90% din cazuri minim). In schimb pe picioare si la axila nu am probleme (tinand cont si de frecventa epilarii). Aceastea vor fi in principiu zonele cobai.

Mai pot sa zic ca pana acum am testat toate metodele de epilare din primele doua categorii. Deja am minim o prima impresie, dar inainte sa scriu de fiecare metoda in parte, voi mai experimenta cu ele. De asemenea poate voi povesti si despre experienta din saloanele capitalei (daca va intereseaza). Daca mai aveti sugestii, idei etc, nu ezitati sa le lasati in comentarii.

Acestea fiind spuse, ce metoda de indepartare a parului nedorit preferati? 😀

 

 

 

2 gânduri despre “Notes on Hair Removal: Si noi ce facem cu parul nedorit?

  1. Problema epilarii vrand/nevrand ma preocupa mereu. Pentru mine cea mai buna metoda homemade e epilarea cu aparatul electric dupa care folosesc apa termala si o crema calmanta de corp fara iritanti. Important e sa rezisti, cam doare la inceput, dar dupa ce te obisnuiesti..e ok.
    Cu ceara am incercat si eu, parca e mult mai dureros 😦

    Apreciază

Lasă un comentariu